2410537540 Νεοφύτου 2 & Κύπρου, Λάρισα olgadimopoulou.anemi@gmail.com
Search Close

Α Ν Ε Μ Η
Κέντρο ψυχοθεραπείας Λάρισα

_____

δραστηριότητες
 

’’Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ’’ (κόστος:125€)

Με οδηγό τις αναζητήσεις του Μικρού Πρίγκιπα, οι συμμετέχοντες θα αναρωτηθούν για τις ανάγκες του βαθύτερου εσωτερικού τους εαυτού από μια σχέση, θα αναζητήσουν τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης του άλλου και θα αναλογιστούν αν και πώς τελειώνει τελικά μια σχέση.
Πρόκειται για μια ψυχοθεραπευτική ομάδα βραχείας διάρκειας (5 συνεδρίες), με συγκεκριμένο αντικείμενο διερεύνησης: τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έτσι, οι συμμετέχοντες μπορούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε μια μακρόχρονη αναζήτηση που απαιτεί η παραδοσιακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Η συχνότητα συνάντησης θα είναι ανά 15ήμερο.
 

 
Παραμύθι...μύθι...μύθι:
Η ΑΝΕΜΗ πραγματοποιεί στο χώρο της συναντήσεις για παιχνίδι και παραμύθια για παιδιά έως 10 ετών και τους γονείς τους! Αρχικά, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι μαζί με τους γονείς. Στη συνέχεια, διαβάζουμε το παραμύθι και ταυτόχρονα το δραματοποιούμε ή το ζωγραφίζουμε...
 
 - Η πρώτη συνάντηση κύλησε "πολύχρωμα", την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, διαβάζοντας τον ΕΛΜΕΡ τον παρδαλό ελέφαντα, παίζοντας και ζωγραφίζοντας..
  -Στη χριστουγεννιάτικη συνάντηση, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, χωριστήκαμε σε στρατόπεδα: "Κουραμπιεδοστρατιώτες και μελομακαροναύτες", σε μια γλυκιά και διασκεδαστική μάχη..
  -Στην πρώτη ανάγνωση παραμυθιού για τη νέα χρονιά, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, μάθαμε για αυτό το "Κάτι Άλλο" που μας κάνει ξεχωριστούς και πως όταν έχουμε παρέα το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό..
 -Όσοι είχαν την απορία για το πώς μπορεί κανείς να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του, ακόμα και όταν αισθάνεται πως δεν έχει, το παραμύθι με την "Τελεία" που διαβάσαμε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου τους την έλυσε!
 -Αυτή τη φορά, το παραμύθι "Πώς να πιάσεις ένα αστέρι", που διαβάσαμε την Τρίτη 18 Μαρτίου, μας μιλούσε για το πώς μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, ακόμα κι όταν αυτό μοιάζει αδύνατο.
 -Με φαντασία και δημιουργικότητα τα "κονταροχτυπήματα" της Τρίτης 29 του Απρίλη έγιναν ιδιαίτερα απολαυστικά. Και τελικά η αντιπαράθεση μεταξύ "καλών και κακών ιπποτών" εκτός απ' τους ίδιους, έφερε κι εμάς πιο κοντά!
 
(Για να μη χάνετε τις δωρεάν μηνιαίες συναντήσεις μπορείτε να ενημερώνεστε εγκαίρως καλώντας στο τηλ. της ΑΝΕΜΗΣ και μέσω της σελίδας μας στο facebook)
 
 

Ομιλίες σε γονείς:

"Ο αποχωρισμός των παιδιών από την οικογένεια και οι δυνατότητες του γονιού να βοηθήσει την ομαλή ένταξη του παιδιού του στο σχολείο"

"Γιατί δεν μας ακούνε τα παιδιά μας;"

"Πόσο χρειάζεται να συμμετέχουν οι γονείς στο διάβασμα των παιδιών;"