2410537540 Νεοφύτου 2 & Κύπρου, Λάρισα olgadimopoulou.anemi@gmail.com
hero image

Όλγα Δημοπούλου
Ψυχοθεραπεία

_____

που θα μας βρείτε
 

στη Λάρισα
Ανέμη, Χώρος Ψυχοθεραπείας μέσα από Παιχνίδι & Παραμύθια

Νεοφύτου 2 & Κύπρου, Τ.Κ. 41223, Τ: 2410537540

Η Ανέμη ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2006. Αρχικά λειτούργησε σε ένα πολύ μικρό, αλλά ζεστό και φιλόξενο χώρο, που στάθηκε η αφετηρία για να δημιουργηθεί το επαγγελματικό μου όραμα. Βρισκόταν περιφερειακά του κέντρου της Λάρισας, σε ένα στενό δρομάκι τότε, στην οδό Δήμητρας – σήμερα έναν απ’ τους περιφερειακούς πεζοδρόμους του κέντρου.
Στα μέσα του 2013, αφού η Ανέμη είχε βρει πια την επαγγελματική της ταυτότητα, μετακόμισε σε έναν μεγαλύτερο ιδιόκτητο χώρο, που να μπορεί να χωρά όλα τις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες. Στο χώρο αυτό, που διαμορφώθηκε με πολύ φροντίδα, υπάρχουν διάφοροι θεραπευτικοί χώροι κατάλληλα εξειδικευμένοι ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται: ένα δωμάτιο για παιχνίδι, όπου γίνεται η παιγνιοθεραπεία για παιδιά ή και ενήλικες∙ ένα δωμάτιο οικογενειακής θεραπείας ή θεραπείας ζεύγους ή κατάλληλο για ενήλικες ή και εφήβους που δεν τους εκφράζουν πια τα «παιχνιδιάρικα» αντικείμενα∙ επίσης μια μεγάλη αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει θεραπευτικές ομάδες, σεμινάρια ή διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Διάλεξα το όνομα Ανέμη γιατί από μικρή λάτρευα τις ιστορίες και τα παραμύθια. Τα αγαπούσα πολύ όχι μόνο για τη χαρά της ιστορίας ή της πληροφορίας που προσφέρουν στον ακροατή. Από πολύ νωρίς εκτίμησα τον σχεσιακό παράγοντα που υπάρχει σε μια ιστορία: μια ιστορία χρειάζεται ένας αφηγητή και τουλάχιστον ένα ακροατή, που μέσα από την ιστορία μοιράζονται κάτι πολύ περισσότερο, μια ανθρώπινη συναισθηματική σύνδεση. Ακριβώς όπως η γιαγιά με τα εγγόνια της όταν κάθονταν γύρω από την ανέμη, και καθώς ξετυλίγεται η κλωστή ξετυλίγεται και η ιστορία. Όλα αυτά τα χρόνια, η Ανέμη, με πολύ αγάπη και σεβασμό «ξετυλίγει» ιστορίες ανθρώπων που διάλεξαν να της εμπιστευτούν τη δυσκολία τους. Κι εγώ νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που μοιράστηκαν την ιστορία τους μαζί μου.


 

 

 

_____
αίθουσα ενηλίκων