2410537540 Νεοφύτου 2 & Κύπρου, Λάρισα olgadimopoulou.anemi@gmail.com
hero image

 

 

Όλγα Δημοπούλου
Ψυχοθεραπεία Λάρισα & Φάρσαλα

_____

βιογραφικό

Πάντα δυσκολεύομαι όταν πρέπει να μιλήσω για τον εαυτό μου σε λίγες γραμμές… πώς να χωρέσουν σε λίγες λέξεις η πορεία μιας ζωής, τα πολύπλευρα ενδιαφέροντα, οι ανησυχίες και προσωπικές αναζητήσεις…
Λοιπόν, είμαι μητέρα δύο υπέροχων αγοριών και σύζυγος ενός υποστηρικτικού συντρόφου ζωής. Έχω σπουδάσει ψυχολόγος, αλλά ταυτίζομαι περισσότερο με την ψυχοθεραπευτική μου ιδιότητα. Αφού αρχικά εκπαιδεύτηκα σε πολλά ψυχοδιαγνωστικά εργαλεία αξιολόγησης (όπως τεστ νοημοσύνης (WISC-III), προβολικά τεστ (T.A.T., Rorschach, H-T-P), μαθησιακή αξιολόγηση, και διάφορα άλλα) γρήγορα συνειδητοποίησα την ανάγκη της ψυχοθεραπευτικής εμβάθυνσης. Έτσι, εκπαιδεύτηκα αρχικά στην Παιγνιοθεραπεία, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας, ΤΟ ΑΘΥΡΜΑ, με το οποίο αισθάνομαι να με δένουν πολύ σημαντικοί συναισθηματικοί δεσμοί και μάλιστα για κάποια χρόνια εργάστηκα εκεί ως εκπαιδεύτρια.

Η διδασκαλία είναι ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω ιδιαίτερα!
Ανοίγω εδώ μια παρένθεση για να πω πως ως φύση ανήσυχος άνθρωπος, οι αναζητήσεις μου με έκαναν να αναζητήσω κι άλλες προσεγγίσεις μέσα από τις οποίες να κατανοήσω καλύτερα την ανθρώπινη ύπαρξη. Κατά συνέπεια, οι
εξειδικεύσεις μου είναι πολλές. Θα αναφέρω εδώ μόνο όσες θεωρώ τις πιο σημαντικές, με την έννοια ότι αισθάνομαι πώς διαμόρφωσαν την επαγγελματική μου ταυτότητα.

 

Η επαφή μου τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο με δυσκολίες που προέρχονται από το φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών με ώθησε στην ανάγκη να κατανοήσω πώς να υποστηρίζω ανθρώπους για τους οποίους η προσαρμογή στις διάφορες καθημερινές περιστάσεις μπορεί να συνιστά έναν καθημερινό αγώνας επιβίωσης - είτε για τους ίδιους είτε για τις οικογένειές τους. Κάπως έτσι συνάντησα την προσέγγιση NARM (Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο), στην οποία εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα, πράγμα που άνοιξε για μένα έναν νέο επαγγελματικό ορίζοντα. Ταυτόχρονα, στην παρούσα φάση, συμπληρώνω τη θεωρητική μου κατάρτιση ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Νευροαποκατάσταση», στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Επαγγελματικά μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα σε δύο ιδιωτικά γραφεία, την Ανέμη που διατηρώ στη Λάρισα από το 2006 και έναν πρόσφατο νέο χώρο που ξεκίνησε στα Φάρσαλα το 2022. Η οικολογική (συνολική) προσέγγιση των αναγκών τόσο των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, έχει σαν αποτέλεσμα στη δουλειά μου να συνεργάζομαι με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των θεραπευόμενων.
 

Όσον αφορά το θέμα της κοινωνικής δικτύωσης, εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου στο χώρο της παιγνιοθεραπείας και της δραματοθεραπείας στη χώρα μας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΕΔΠ (Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών) από το 2020, κατέχοντας τη θέση του ταμεία.

Λαμβάνω μέρος στις διαδικασίες της ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδας), συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες (επιτροπές, ημερίδες κλπ) και διαθέτω Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP), πράγμα που σημαίνει ότι η επάρκεια των επαγγελματικών μου προσόντων (πιστοποιημένη εκπαίδευση και επαρκής συνεχιζόμενη θεωρητική κατάρτιση, ατομική ψυχοθεραπεία και εποπτεία) αναγνωρίζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
 

Όταν μου μένει χρόνος, μου αρέσει να κατασκευάζω πράγματα, να χρωματίζω, να διακοσμώ και τελευταία να γράφω. Αναζητώ πάντα χρόνο για να ξεκουράζομαι και απολαμβάνω την καλή παρέα.